Bizneset kombëtare me buxhete të mëdha dhe lidhje mbarëkombëtare ndonjëherë i frikësojnë bizneset lokale. Por, në nivel lokal, avantazhi mund të fitohet nga djali i vogël – sepse kush ka një sens më të mirë për komunitetin lokal sesa një biznes lokal?
Bizneset lokale mund të shfrytëzojnë njohuritë dhe rrjetet e tyre unike të komunitetit në mënyrë që të gjenerojnë trafik të vlefshëm kërkimi dhe të krijojnë shikueshmëri të markës në komunitetet e tyre. Një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë është përmes përmbajtjes me cilësi të lartë të përshtatur për të ndikuar fuqishëm në rezultatet e motorëve të kërkimit lokal dhe angazhimin e ndjekësve.
Shumë biznese humbasin mundësitë e lehta për të zhvilluar përmbajtje dhe njohje të vlefshme bazuar në pjesëmarrjen e tyre ose sponsorizimin e ngjarjeve të komunitetit. Një dyqan lokal Baza e të dhënave specifike sipas industrisë biçikletash mund të bëjë një blog dhe të ndajë në mediat sociale sponsorizimin e tyre për një triathlon me hashtags të përfshirë. Postimi mund të diskutojë se si dyqani i biçikletave mund të ndihmojë me stërvitjen për një triatlon, për shkak të kampionateve të tyre të ndryshme në garat e biçikletave, ekspertizës stërvitore dhe pajisjeve moderne. Pas ngjarjes, blogu mund të shfaqte fotografi të pjesëmarrësve, ndoshta duke përmendur se disa prej tyre kanë marrë trajnime nga dyqani në trajnime më të fundit intervale.
Pronarët e bizneseve lokale priren të përfshihen në kauza dhe organizata lokale, dhe bloget dhe ndarja sociale janë mënyra të shkëlqyera për të promovuar këtë përfshirje. Për shembull, dyqani i biçikletave mund të jetë duke mbrojtur një shteg biçikletash që do ta bënte më të lehtë për klientët të shmangin trafikun dhe të arrijnë në dyqan më të sigurt kur ngasin biçikletat e tyre. Një postim në blog që fokusohet në një takim të ardhshëm në një lagje lokale jo vetëm që mund të ndihmojë në rritjen e ndërgjegjësimit për kauzën, por gjithashtu mund të rrisë profilin e dyqanit të biçikletave duke kapur kërkime në lidhje me shtegun lokal të biçikletave. Promovimi i ngjarjeve mund të zgjerojë ndërgjegjësimin e audiencës për një biznes lokal duke shfrytëzuar tema me tendencë lokale në media të ndryshme sociale. Kjo i jep përmbajtjes suaj lokale mundësinë për t'u ekspozuar ndaj rrjetit të zgjeruar të klientëve dhe klientëve tuaj, duke përforcuar rëndësinë e markës suaj në komunitetin dixhital të ndërlidhur.
Sa mirë po i shfrytëzoni ndërlidhjet dhe komunikimet tuaja në sferën dixhitale?
-