11 këshilla për të shkruar një blog efektiv
Këtu janë disa këshilla që mund të përdorni për të shkruar postime në blog të hartuara mirë, interesante dhe tërheqëse:
Krijoni një skicë Të dhënat e WhatsApp përpara se të filloni, për të ndihmuar në planifikimin e asaj që do të thoni në postimin tuaj në blog.
Përfshini një hyrje, pjesën kryesore dhe përfundimin. Prezantoni temën tuaj dhe vendosni skenën në hyrje. Tregoni pikat tuaja kryesore në trup. Dhe përmblidhni argumentin tuaj në përfundim.
Përdorni një ton bisedor, joformal. Imagjinoni që po bëni një bisedë miqësore me lexuesin. Shmangni zhargonin, klishetë dhe gjuhën tepër teknike.
Drejtojuni lexuesit drejtpërdrejt. Përdorni fjalë si "ju", "ne" dhe "unë".
Përfshini një titull tërheqës që gjeneron kuriozitet ose një përgjigje emocionale te lexuesi. Titujt që shtrojnë një pyetje mund të jenë veçanërisht të efektshëm, për shembull: "A dëshironi të dyfishoni xhiron tuaj brenda një jave?" Kurdoherë që është e mundur, inkorporoni një fjalë kyçe në titullin tuaj për të rritur SEO. Si rregull, synoni të kufizoni titullin tuaj në tetë fjalë ose më pak.
Përdorni nëntitujt dhe listat për të ndarë përmbajtjen tuaj. Këto janë të lehta për t'u skanuar nga lexuesit. Nëntitujt, në veçanti, mund të veprojnë si udhërrëfyes për të udhëhequr lexuesit përmes blogut tuaj. Nëntitujt zakonisht duhet të jenë në formatin Header 2.
Inkorporoni imazhe dhe video, nëse është e mundur. Videot janë shumë të njohura nga lexuesit dhe rrisin angazhimin e përdoruesve. Merrni parasysh të përmblidhni pikat tuaja kryesore në një video dhe më pas t'i zgjeroni ato në përmbajtjen e shkruar.
Përfshini një thirrje për veprim në fund të blogut tuaj. Kjo mund të jetë një lidhje për t'u lidhur me kompaninë tuaj në mediat sociale, ose për të cicëruar në lidhje me blogun tuaj. Gjithashtu përfshini lidhje me faqet e njerëzve të tjerë dhe hashtags.
Ftoni lexuesit të komentojnë në lidhje me blogun tuaj, të bëjnë një pyetje ose të ndajnë pikëpamjet e tyre. Atëherë sigurohuni t'u përgjigjeni atyre.
Ndryshoni përmbajtjen tuaj me kujdes, përpara se të publikohet. Sigurohuni që të mos ketë gabime shtypi ose gabime gramatikore dhe që përmbajtja të jetë e strukturuar siç duhet.
Përdorni kontraktimet. Përdorni "Unë jam" në vend të "Unë jam" dhe "mos" në vend të "nuk".
-